İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yanmış Emaye Nasıl Temizlenir?

Yanmış emaye tava sorunu, mutfakta karşılaşılabilecek bir sorundur ve bu durumla başa çıkmak için hızlı ve doğru bir şekilde hareket etmek gerekir. Yanan tavayı hemen temizlemek, hem çabuk sonuca ulaşmanızı sağlar hem de temizlik işlemini daha az yorucu hale getirir.

Ancak, yanmış emaye tavayı temizlerken yapılacak hatalardan biri, tavayı hemen soğuk suya batırmaya çalışmaktır. Bu hata, tavayı daha da zarar gösterebilir çünkü aniden soğuyan emaye, çatlama veya dökülme riskini artırır. Bunun yerine, tavayı ocağın üzerinden alın ve oda sıcaklığında bir süre bekletin. Böylece tavada oluşan yanan yiyecek artıkları ve lekeler daha kolay çıkarılabilir.

Yanmış Emaye Tava Temizleme Yöntemi

  • 2 litre süt
  • 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı
  • Sünger
  • Bol miktarda su

İlk adım olarak, yanmış tavayı iyice temizleyin. Tavanın içinde bulunan tüm malzemeleri çıkarın ve yüzeyi boş bırakın.

Daha sonra, tavanın soğumasını bekleyin. Tavayı hemen soğuk suya batırmak yerine, doğal olarak soğumasını sağlayın. Bu, tavada oluşan yanığın daha kolay çıkmasına yardımcı olacaktır.

Sonraki adımda, bir kabın içinde 2 litre sütü kaynatın. Ardından, bu kaynar sütü yanmış tavanın içine dökün. Tavanın içine sığacak kadar büyük bir kabı kullanmanız gerekecek.

Tavanın içine dökülen sütü ve tavanın kendisini yaklaşık 3 saat boyunca bekletin. Bu süre zarfında süt, yanmış lekeleri gevşetmeye ve çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Son olarak, tavanın içindeki sütü dökün ve tavayı iyice durulayın. Ardından, bir sünger ve bulaşık deterjanı kullanarak tavanın içini temizleyin.

Her Gün 3 Hurma Yenirse Ne Olur?

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.