İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Savcılık, Ege Akersoy’un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcılık, Ege Akersoy’un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İstanbul’daki Filistin’e destek mitinginde İsmail Aydemir’e yumruk attığı gerekçesiyle 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Ege Akersoy, bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı:

“İsmail Bey’in elinde, Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüğüm yeşil bir bayrak vardı, sallıyordu. O dönemde de Arabistan’da oynanması planlanan futbol maçında Arabistan, ülkemizin kurucu liderinin ismi ve İstiklal Marşı’mızı yasaklamaya kalkışmıştı. Ben de bu olaydan dolayı rahatsız oldum.”Akersoy o dönemde ayrıca, 12 askerin şehit olduğunu ve babasının da bir asker olduğunu belirterek, kendisine, ‘Sen türk değil misin, şu an hassas bir dönemden geçiyoruz. Şu anda şehitlerimiz varken Türk Bayrağı’nın taşınması daha doğru.’ dediğini söyledi. 

Müştekinin ise kendisine ‘Sana ne? İstediğim bayrağı taşırım.’ dediğini söyleyen Akersoy, tartışma sırasında müşteki İsmail Aydemir’in kendisine yaklaşması nedeniyle, kendisine vuracağını düşündüğünü ve kendisini savunma içgüdüsüyle yum

ruk attığını kaydederek, başka bir şey yapmadığını ve olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, duruşmayı 19 Şubat’a ertelediSavcılık, Ege Akersoy’un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bugünkü duruşmada ise Savcılık, Ege Akersoy’un 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.